Православна црква у Мерсину отворила врата преживјелим жртвама земљотреса

Anadolija
Православна црква у Мерсину отворила врата преживјелим жртвама земљотреса

МЕРСИН - Православна црква у турском граду Мерсину отворила је своја врата преживјелим жртвама земљотреса на југу Турске, обезбједивши им смјештај и храну.

Прошло је седам дана од снажног земљотреса, са епицентром у Турском граду Кахраманмарасу, који је разорио југ Турске и сјеверне дијелове Сирије.

Хуманитарне и друге организације настоје на све начине помоћи онима који су успјели преживјети невиђену катастрофу. Хуман гест стигао је и од цркве у Мерсину, која припада Грчкој православној цркви, а која је отворила своја врата народу погођеном земљоресом те задовољила њихове потребе за смјештајем и храном.

Црква је позвала све своје чланове да помогну жртвама након разорног земљотреса који је погодио 10 градова на подручју Турске.

У оквиру подузетих активности унутар цркве оформљена је спаваона, те су прикупљене основне потрепштине попут хране, одјеће и средстава за чишћење. Црква је, под координацијом Уреда гувернера Мерсина, почела упућивати ​​жртве земљотреса у њихове домове и пансионе.

Свештеник Цоскун Темур казао је за Анадолију да су своја врата отворили свима и мобилизирали све своје ресурсе, као и да су у цркви осигурана три оброка дневно.

Темур је навео да су жртве земљотреса у цркви биле смјештене два или три дана, а затим су их упутили у куће чланова заједнице на мјеста која су за ту сврху додијељена од институција и организација.

"Једна хуманитарна организација унајмила је хотел са 100 соба, који је тенутно пун. Неки од чланова наше заједнице послали су кључеве својих викендица", појаснио је Темур.

Иса Синемли, 22-годишњак који је преживио земљотрес, из округа Самандаг у Хатау, захвалио је цркви што су им били подршка у овим тешким тренуцима.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана