Познато када почиње суђење Пи Дидију

Танјуг
Познато када почиње суђење Пи Дидију

ЊУЈОРК - Суђење америчком реперу Шону Дидију Комбсу за завјеру, трговину људима и превоз особа ради проституције почеће 5. маја, одлучио је њујоршки судија Арун Субраманијан.

Комбсов адвокат Марк Ањифило је на јучерашњем саслушању изразио забринутост због онога што је назвао неприкладним цурењем информација од стране федералних агената о случају, што је тужитељка Емили Џонсон негирала.

Џонсон је рекла суду да ће доказни поступак тужилаштва на суђењу трајати најмање три недјеље, док је Ањифило потврдио да ће одбрани бити потребно око недјељу дана да изложи случај, преноси Ројтерс.

Комбсова мајка и дјеца су присуствовали данашњем саслушању, а хип-хоп могул слао им је пољупце.

Реперу и продуценту пријети казна до доживотног затвора или најмање 15 година ако буде осуђен по три тачке оптужнице - завјера за рекетирање, трговина сексом и превоз ради бављења проституцијом.

Тужиоци тврде да је Комбс мамио жене дајући им дроге као што су кетамин и екстази, финансијску подршку или обећања подршке у каријери или романтичну везу.

Комбс је затим користио тајне снимке секса као "колатералу", како би осигурао да жене ћуте, а понекад је показивао оружје како би застрашио жртве и свједоке злостављања, рекли су тужиоци.

Оптужница није садржала наводе да је сам Комбс директно учествовао у силовању жена, иако је оптужен да их је физички напао.

Ањифило је негирао те наводе, тврдећи да је свака сексуална активност била споразумна.

У новембру, репера је бивша дјевојка, пјевачица Касандра Вентура, оптужила за физичко злостављање, сексуално ропство и силовање током њихове деценије дуге везе.

Пјевачица Даун Ричард оптужила је у септембру Комбса за сексуални напад, злостављање, трговину људима, родну дискриминацију и превару.

Судија у Мичигену је претходно наложио Комбсу да плати 100 милиона долара Дерику Лију Смиту, који је рекао да га је Комбс дрогирао и сексуално напао на забави прије скоро 30 година, након што се Комбс није појавио да се брани на суду.

Комбс је такође одбацио тврдње наведене у тужби Роднија "Лил Рода" Џонса за трговину људима, кога је репер запослио као продуцента на свом албуму из 2023.

Суочен је и са оптужбом за силовање дјевојчице, а он је негирао све оптужбе.

Претходно, Комбс је у марту 2001. ослобођен оптужби за мито и посједовање оружја у кривичном процесу за пуцњаву у ноћном клубу у којој су три особе рањене.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана