Познати сви детаљи дебате Харис и Трампа: Ево када и гдје ће се одржати

Агенције
Познати сви детаљи дебате Харис и Трампа: Ево када и гдје ће се одржати

ВАШИНГТОН - Кампање Трампа и Харис биле су у сукобу у претходним седмицама, али су на крају нашли заједнички језик.

Предсједнички кандидати демократа и републиканаца, Камала Харис (Harris) и Доналд Трамп (Trump), договорили су се да ће одржати дебату 10. септембра. Како се наводи, дебата ће бити одржана на телевизији NBC, јавља Disclose.TV.

Кампање Трампа и Харис биле су у сукобу око тога да ли би микрофони требали бити укључени све вријеме трајања дебате, односно да ли би требало да буде укључен само оном кандидату који у том тренутку прича, јавио је Axios.

Камала Харис, која је прошлог мјесеца преузела врх демократске листе након што је Бајден одустао од предсједничке трке, вјерује да "микрофони оба кандидата треба да буду укључени током цијелог преноса," навео је у саопштењу у понедјељак Брајан Фалон, виши савјетник за комуникације кампање Харис.

Наше разумијевање је да Трампови савјетници преферирају искључен микрофон јер не мисле да њихов кандидат може самостално да се понаша предсједнички 90 минута - рекао је Фалон.
С друге стране, Доналд Трамп је током посјете кампањи у Вирџинији у понедјељак рекао да то да ли су микрофони искључени није важно за њега, али да су "пристали на иста правила" као током претходне дебате.

Доста је игара. Прихватили смо ABC дебату под потпуно истим условима као CNN дебату - навео је у саопштењу Џејсон Милер, виши савјетник кампање Трампа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана