Познати бизнисмен убио супругу, па починио самоубиство

GS
Foto: X.com

АНКАРА - Британски бизнисмен убио је своју супругу, ТВ звијезду, а затим починио самоубиство.

Све се догодило у њиховом дому у турској Анкари 11. јуна, након што се пар наводно посвађао око СМС порука.

Дејвид Томас Блит је био нафтни тајкун, посједовао је и водио међународну компанију АСГ Инспецтион и имао је троје д‌јеце са супругом Викториом Вером Блих, која је водила јутарњи шоу на ТВ Europe 2 заједно с чешким колегом Леошем Марешом.

Њихово троје д‌јеце, у доби од 4, 10 и 14 година, наводно је у вријеме трагичних догађаја било у кући. Сада су предани на старање мајчиној породици, која је након трагедија одмах отпутовала у Турску.

Дејвид Томас (53) и Викторија Вера (40) вјенчали су се 2014. године.

Заједно су живјели у Прагу неколико година прије пресељења у Турску, одакле су отишли због Блитовог посла. Викториа је рођена у Јужној Африци, а као млада се с породицом преселила у Чешку. Студирала је музику, а прославила се након што је објавила свој први албум 2004. године.

Пуно је времена посветила добротворном раду, радећи с чешком организацијом Велвет Смајл, која помаже "побољшати квалитет живота породицама болесне д‌јеце и д‌јеце с инвалидитетом те жртава породичног злостављања", стоји на њеној веб страници, преноси Јутарњи.хр.

Викториа је такође основала ДазСпор, која организује трке широм Турске.

Хуманитарна организација за коју је радила на друштвеним је мрежама објавила да су дубоко ожалошћени њеном смрћу.

Њена сестра Александра јој је на Инстаграму одала почаст, а открила је и да је њена породица недавно прошла још једну трагедију када им је умро отац.

"С дубоком тугом и боли морам објавити да нас је заувијек напустила моја вољена и прекрасна сестра, сунце наших живота која нам је донијела толико радости, својим смијехом, позитивним духом, полетом и енергијом. Све вас молим да нам дате мало времена, због д‌јеце. Наша проодица пролази кроз јако тежак период јер смо недавно сахранили оца, а сада и сестру и шурјак. Треба нам времена да се опоравимо, но највише морамо бити ту за д‌јецу", написала је.

Блитови посмртни остаци враћени су његовој породици која ће их пренијети у Шкотску, док Викторијино тијело остаје у Турској, пише Daily mail.

Полиција и даље истражује све детаље трагичног догађаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана