Познате личности подржале предсједничку кандидатуру Камале Харис

Tанјуг
Познате личности подржале предсједничку кандидатуру Камале Харис

ЛОС АНЂЕЛЕС - Велики број америчких глумаца, пјевача и других познатих личности јавно је подржао предсједничку кандидатуру потпредсједнице САД Камале Харис након што је актуелни амерички предсједник Џозеф Бајден објавио да се повлачи из предсједничке трке.

Непосредно након што је предсједник Бајден објавио да је изашао из трке за предсједничке изборе 2024. године, Холивуд је брзо реаговао, а међу познатим личностима које су се огласиле најбржи су били Шер, Карди Б., Барбра Стрејсанд, Роберт Де Ниро и Џон Ледженд, преноси Скај Нјуз.

Прије него што је подржао предсједничку кандидатуру Камале Хари освајач Гремија, пјевач Џон Ледженд поручио је на Инстаграму да је Бајден „више него заслужио поновни избор, али вријеме и старост стигну до свих нас“.

Пјевачица и глумица Шер је у свом карактеристичном стилу на платформи Џ, написала: „Верујем да је ово једина шанса да САД остану демократија. Побједа је све, ако не побиједимо ништа се неће промијенити, а времена се морају мјењати“.

Присталица демократа, двострука Оскаровка Барбра Стрејсенд, написала је на свом Џ налогу да „морамо бити захвални за Бајденово одржавање америчке демократије“.

Раперка Карди Б је објавила да се обрадовала и поручила преко свог Икс налога: „Хаааајмо. Већ сам рекла да би Камала требало да буде кандидаткиња 2024. године“.

Карди Б је раније објавила оптужбе на рачун Демократске странке уз оцјену да је странка „себична“ што је допустила 81-годишњем Бајдену да се кандидује за поновни избор и да би га требало замијенити са Харисовом.

Прослављени глумац Роберт Де Ниро, добитник шест Оскара, који је подржавао Бајденову кампању последњих недеља, захвалио је актуелном предсједнику на „оштроумној политици и несебичном патриотизму“.

У интервјуу за дневник Хил Де Ниро је рекао да се Бајден повлачи да би отворио пут да још један демократа постане предсједник, јер „за Америку нема ништа важније од побједе над Доналдом Трампом“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана