Познат идентитет убице Српкиње у Чешкој

ГС
Foto: Принтскрин

БРНО - Српска држављанка Марија Д. (42) која је брутално убијена неколико дана прије Нове године у Чешкој искасапљена је ножем, а за њено убиство сумњичи се Србин, Стефан С. (27).

Злочин је откривен када су се породица, пријатељи и послодавци Српкиње забринули зашто се не јавља, па су случај пријавили полицији, која је убрзо открила да је Марија Д. већ неколико дана мртва.

"Марија Д. је остала у Чешкој током празника, док је њен супруг отишао с дјететом у Београд. Она се данима није никоме јављала, па су се сви забринули и полиција је убрзо реаговала" пишу чешки медији:

"Брнски полицајци су провалили у стан и тамо их је одмах дочекао непријатан мирис. Убијена је лежала у локви крви насред стана. Оружје није пронађено, али је имала бројне убоде по тијелу, а обдукција је показала да је Српкњиа избодена ножем."

Како наводе тамошњи медији, тијело је већ било у фази распадања.

"Истражитељи су претресом стана након узимања ДНК трагова утврдили да је једна особа могла бити умјешана у њено убиство. Наиме, утврђено је да ДНК трагови одговарају С. С. са којим се несрећан жена познавала" наводе локални медији.

Потом су додали:

"С. С. је већ био у притвору на тријежњењу, јер је ухваћен пијан. Првобитно је одбио да сарађује са полицијом, чак се и лажно представио, али након што се отријезнио признао је да је починио злочин.

Србин је из за сада непознатог разлога убио познаницу, а терети се за кривично дјело убиство.

"С. С. поред кривичног дјела убиства на терет се стављају и оптужбе за фалсификовање и злоупотребу платних картица" наводе медији и додају:

"Доказ који, поред осталих, доказује да је С. С. убио М. Д. је и то да је након убиства узео жртвину кредитну картицу и костио је у продавници."

Осумњиченом пријети казна до 20 година затвора. преносе Независне новине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана