Пожар у фабрици у Пакистану: Погинула четворица ватрогасаца, а повријеђено 14 особа

Танјуг
Пожар у фабрици у Пакистану: Погинула четворица ватрогасаца, а повријеђено 14 особа

ИСЛАМАБАД – Најмање четири ватрогасца су погинула, а 14других је повријеђено када се зграда срушила након што ју је захватио велики пожар у пакистанском јужном лучком граду Карачију, јавља Анадолија.

Локални званичници саопштили су да је пожар избио у фабрици постељина Бедсхеет у сриједу те се проширио и захватио цијелу зграду

. Ватрогасна служба интервенирала је, али је ватрена стихија брзо захватила цијелу творницу. “Акција гашења пожара трајала је до јутрос, а потом су кренули радови на хлађењу.

Радило се о четвероспратници која се урушила од посљедица пожара“, рекао је је замјеник окружног повјереника Таха Салема и Гувернер Синдха Камран Тессори посјетио је мјесто несреће и рекао да су четири ватрогасца изгубила живот, док је још 14 повријеђено и пребачено је у локалне болнице.

“Посјетио сам срушену зграду у новом индустријском подручју Карачија. Тужан сам због оних који су изгубили животе на дужности“, навео је Тессори на Тwиттеру.

Индустријске несреће честа су појава у Пакистану, а најчешћи узроци су недостатна инфраструктура и лоши сигурносни стандарди. Многе творнице налазе се унутар стамбених подручја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана