Пожар на трајекту у филипинском архипелагу, спасено свих 120 људи са брода

Танјуг
Пожар на трајекту у филипинском архипелагу, спасено свих 120 људи са брода

МАНИЛА - Филипински трајект који је превозио 120 путника и чланова посаде запалио се у недјељу током пловидбе, због чега је реаговала Обалска стража и спасила све путнике и чланове посаде, саопштили су званичници Обалске страже.

Трајект „Есперанца Стар“ запалио се у зору док је путовао из провинције Сикијор у провинцију Бохол у централном делу Филипина, саопштила је Обалска стража не наводећи колико је људи спашено нити да ли је било жртава, преноси АП.

Фотографије и видео снимак који је објавила обалска стража показују пламен и црни дим који куља са двије палубе на једном делу трајекта док су спасиоци на другом броду и користе водени топ да угасе ватру.

На снимцима се види да су у близини били и један рибарски чамац и још једно пловило, али нико од 65 путника и 55 чланова посаде не појављује се на снимцима Обалске страже.

Несреће на мору су уобичајене у водама филипинског архипелага због честих олуја, лоше одржаваних пловила, пренатрпаности и несавесног спровођења безбједносних прописа, посебно у удаљеним провинцијама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана