Пожар на терминалу највећег руског произвођача гаса 

Танјуг
Пожар на терминалу највећег руског произвођача гаса 

САНКТ ПЕТЕРБУРГ - На терминалу највећег руског произвођача течног природног гаса „Новатек“ у Балтичком мору данас је избио пожар, у којем нема жртава, саопштио је губернатор Лењинградске области.

- Није било жртава као резултат пожара на терминалу „Новатека“ у луци Уст-Луга. Запослени су евакуисани -написао је губернатор Александар Дрозденко на Телеграму, преноси ТАСС.

Он није навео шта је узрок пожара у луци Уст-Луга, у Финском заливу, око 170 километара западно од Санкт Петербурга и 35 километара од руске границе са Естонијом.

Истовремено, Ројтерс јавља да на друштвеним мрежама круже информације о дроновима виђеним у близини непосредно прijе пожара.

Агенција наводи да је руски медиј Шот објавио на Телеграму да су становници те области чули дрон, а затим и неколико експлозија, а да петербуршки медиј Фонтанка тврди да су најмање два дрона уочена на небу близу Санкт Петербурга пре пожара.

Сајт Поморски саобраћај раније је објавио да је до пет танкера који плове под заставама Панаме, Габона, Либерије и Грчке укотвљено близу Уст-Луге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана