Повријеђено више од 40 полицајаца

Srna
Foto: NBC

ПАРИЗ-Више од 40 полицајаца повријеђено је широм Француске током пете ноћи протеста, а ухапшено је више од 700 људи, саопштено је из француског Министарства унутрашњих послова. Према подацима француског МУП-а, од почетка немира изгредници су запалили око 3.300 аутомобила, док је оштећен велики број стамбених и зграда разних државних служби. Ухапшено је око 2.400 људи, углавном малољетника.

Министарство економије саопштило је да је опљачкано око 250 пословница банака, 200 продавница и десетак тржних центара.

Припадници специјалних снага полиције распоређени су у бројним градовима широм Францсуке, уз оклопна возила и хеликоптере.

Градоначелник француског града Лаил ле Роз Винсент Жанбрун објавио је на "Твитеру" да су демонстранти напали његову кућу и да су повријеђени његова супруга и дијете.

Према његовим ријечима, он је током напада био у канцеларији, а непознати нападачи су покушали да упадну у кућу и да је запале.

Тужилаштво је покренуло истрагу о покушају убиства.

Немири у Француској трају пету ноћ заредом, а почели су након што је полиција пуцала и убила седамнаестогодишњег младића 27. јуна током саобраћајне провјере у париском насељу Нантер. Полиција је саопштила да је младић одбијао да послуша инструкције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана