Поворка „Бесмртни пук“ ове године није планирана у Москви

Танјуг
Поворка „Бесмртни пук“ ове године није планирана у Москви

МОСКВА - Организатори традиционалне поворке "Бесмртни пук" нису пријавили поход у Москви ове године, изјавила је за РИА Новости Елена Цунаева, копредседавајући централног штаба покрета Бесмртни пук Русије и посланица Државне думе.

„У вези са безбедношћу, одлучено је да се користе најразличитији формати поворке Бесмртног пука“, навела је Цунаева. Међу форматима, који су најављени на конференцији за новинаре данас у прес центру медијске групе "Русија данас", организатори су навели уношење података у онлајн базу података ветерана, као и у пројекат Зид сећања са фотографијама ратних хероја, које су доступне свима.

Организатори „Бесмртног пука” позвали су Русе да 9. маја на стакла својих аутомобила залепе фотографије рођака ветерана. Портпарол руског председника Дмитриј Песков напоменуо је да, упркос промени формата, догађај неће изгубити популарност међу Русима.

„Алтернативни формати ће бити широко прихваћени од стране грађана, то је сигурно“, рекао је он.

„Бесмртни пук“ је свенародна акција која се одржава у Русији и другим земљама ради очувања сећања на учеснике и жртве Великог отаџбинског рата. Први пут је одржан 9. маја 2012. године у Томску на иницијативу локалних новинара, а 2013. постао је национална манифестација.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана