Потукли се српски пљачкаши и швајцарска полиција (ВИДЕО)

Курир
Потукли се српски пљачкаши и швајцарска полиција (ВИДЕО)

Двојица држављана Србије и двојица из Хрватске, како сазнаје Курир, ухапшени су након што су покушали да опљачкају златару у швајцарском граду Лугано, усред бијела дана наочиглед многобројних пролазника и туриста.

Швајцарски медији објавили су снимак на ком се виде четири мушкарца са Балкана који, по рецепту озлоглашених "Пинк Пантера" покушавају да опљачкају златару када се појављају полицијски службеници који их опкољавају.

- Један мушкарац покушао је да побјегне и напао је полицајца који га је сустигао и након борбе и уз помоћ опкољених грађана успио је да га савлада и ухапси - види се на снимку који су објавили тамошњи медији.

Наиме, пљачка се догодила 2. јула око 11.40 часова у златари, а службеник полиције Лугана је чак испалио два хица у два одвојена момента током интервенције, али срећом нико није повријеђен том приликом.

- Према првим информацијама, један хитац је погодио врата златаре у висини ручке и одатле је рикошетирао и завршио на унутрашњем зиду радње, неколико метара од улаза. Други је, међутим, вјероватно отишао убрзо након тога, грешком, током туче између једног од разбојника и самог полицајца. Према ријечима свједока, метак је тада пронађен на јавном путу десетак метара даље - наводе медији.

Разбојнике су, како се наводи, случајно ухватила двоје полицајаца на бициклима.

- Када је полиција стигла, лопови су, вјероватно наоружани, обема рукама отимали драгуље изложене у излогу. Чим су схватили шта се дешава, двојица полицајаца су одмах оставили бицикле и извукли оружје, наредивши пљачкашима да се предају. Управо у овој првој фази пљачке, један од њих, држећи у руци торбу са украденом робом, успио да побјегне, али убрзо је ухваћен - наводи се.

За неколико минута стигла је и подршка полицајцима који су одвели ухапшене у станицу, а касније поподне испитани су и први свједоци, а биће прегледане и фотографије и видео снимци са надзорних камера из продавнице.

- Полиција Лугана је са своја два службеника на првој линији фронта, показала колико је неопходно имати спремно и добро обучено особље да интервенише у деликатној ситуацији - прокоментарисао је шеф Одјељења безбједности Карин Валенцано Роси и додао:

- Велико хвала двојици службеника, који су брзо интервенисали и тако спречили пљачку, али и грађанима који су храбро дали подршку. Веома сам захвалан.

На мети

Срби већ покушали да опљачкају исту златару

Златара "Таледа" је већ прије десетак година била на мети двојице разбојника који су, како наводе швајцарски медијим, у име српског држављанина покушали да је опљачкају.

- И у том случају је дошло до пуцњаве. Агент приватног обезбјеђења га је упуцао у ваздух - наводи се.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана