Реаговала полиција: Потукли се руски војници и "вагнеровци" (ВИДЕО)

GS
Foto: Printscreen

ЧЕЉАБИНСК - Руске власти покренуле су кривичну истрагу масовне уличне туче и пуцњаве у граду Чељабинску током викенда у којој су наводно учествовали руски ратни ветерани из Украјине.

На снимку туче коју су објавили локални медији види се како група мушкараца тупим предметом туче мушкарца који је лежао лицем према земљи. Неки од мушкараца носили су маске.

Неколико тренутака касније, група мушкараца обучена у црно стигла је у два аутомобила и почела пуцати на прву скупину мушкараца, који су потом побјегли с тог подручја

Званичници су рекли да су сви они који су учествовали у сукобу ухапшени након што је туча избила у суботу послијеподне. Није познато колико је људи приведено. Незванични извори тврде да су ухапшена три мушкарца, укључујући једног малољетника.

"Они који су били укључени у сукоб отворили су ватру на своје противнике на темељу личног непријатељства", саопштило је тијело за провођење закона не наводећи узрок спора.

Неки извјештаји сугеришу да је улична туча можда избила због "љубавног" троугла, односа између жене, војника и ветерана Вагнерове групе плаћеника.

Међутим, према извјештају једног локалног медија, туча је избила након што је борца Вагнера и његову дјевојку наводно напала непозната група мушкараца. Није било одмах могуће провјерити извјештај у којем се тврдило да су сви ухапшени чланови Вагнера, преноси Индекс.

Russia: Wagner mercenaries got into a mass brawl with local bandits in Chelyabinsk and were winning. Then bandit reinforcements arrived and shot up the mercenaries.
These Wagnerites have now called up their Wagner brethren to come down on the city and destroy the bandits. pic.twitter.com/UAbYM9kSQO

— Igor Sushko (@igorsushko) May 26, 2024

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана