Посљедњи испраћај Берлусконија: Ковчег са тијелом бившег премијера стигао у Миланску катедралу

ГС
Посљедњи испраћај Берлусконија: Ковчег са тијелом бившег премијера стигао у Миланску катедралу

Ковчег са тијелом бившег премијера Италије Силвија Берлусконија (Берлусцони) који је преминуо прије два дана, стигао је испред Миланске катедрале гдје се окупио велики број његових поштовалаца, пријатеља, родбине и званичника.

Блокиран саобраћај

Окупљени су кола у којем се налази тијело дочекали уз аплауз, преноси АНСА. Према писању италијанске агенције, ковчег је стигао пола сата након што је изнијет из виле бившег италијанског премијера у Аркору. 

На траси дужине око 30 километара, саобраћај је био блокиран. Тијело бившег италијанског премијера Силвија Берлусконија бит ће кремирано, а његов пепео ће бити положен у породичном маузолеју који се налази у оквиру виле у италијанском граду Аркоре, преноси Реутерс, позивајући се на извор близак породици.

На државној сахрани бившег италијанског премијера Силвија Берлусконија, у центру Милана, очекује се око 20.000 људи. У Италији је данас Дан националне жалости.

У катедрали ће бити 2.000 људи
Током сахране, у Миланској катедрали бит ће око 2.000 људи, укључујући садашње и бивше државне и партијске лидере, објавио је "Политико".

Након државне сахране, ковчег са Берлусконијевим тијелом ће бити враћен у Вилу Сан Мартино, у близини Милана, а тијело ће бити кремирано у крематоријуму "Валенцијано Панта Реј", наводи агенција.

Берлускони је маузолеј првобитно саградио за себе, чланове своје породице и пријатеље, али тек је накнадно сазнао да је законом дозвољено да тијела буду сахрањена само на јавним гробљима. Међутим, пепео може да буде положен у маузолеју.

Берлускони је преминуо 12. јуна у 9.30 сати у болници у Милану у 87. години.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана