Посланик британских конзервативаца ухапшен због силовања и дроге

Танјуг
Посланик британских конзервативаца ухапшен због силовања и дроге

ЛОНДОН - Посланик британске конзервативне партије Криспин Блант потврдио је данас да је ухапшен због сумње за силовање и посједовање дроге.

Блант, бивши министар правде и бивши предсједник парламентарног одбора за спољне послове, навео је у саопштењу да је увјерен да ће се истрага завршити без оптужби. 

Он је рекао да је раније пријавио покушај изнуде у вези са истим инцидентом и да је разговарао са полицијом прије неколико недеља. 

„Био сам два пута интервјуисан у вези са овим инцидентом, први пут пре три недеље када сам првобитно пријавио забринутост због изнуде, а други пут након хапшења. Хапшење је било непотребно јер сам и даље спреман да у потпуности сарађујем са истрагом за коју сам увјерен да ће се завршити без оптужби“, навео је он. 

Блант је суспендован и од њега је затражено да се држи даље од парламента док се полицијска истрага не заврши, преноси Гардијан. 

Претходно је полиција Сарија саопштила да је мушкарац у 60-им годинама ухапшен под оптужбом за силовање и посједовање дроге, а затим пуштен уз кауцију. 

„Можемо да потврдимо да је мушкарац ухапшен јуче ујутро под сумњом за силовање и посједовање контролисаних супстанци. Пуштен је уз условну полицијску кауцију до даље истраге”, рекао је портпарол полиције. 

Ово је последње у низу хапшења посланика у вези са наводним сексуалним злочинима. 

Један активни посланик конзервативаца, који не може бити именован из правних разлога, ухапшен је у мају 2022. под сумњом за непристојан напад, сексуални напад и силовање, али није оптужен. 

Два бивша посланика торијеваца осуђена су за сексуални напад: Чарли Елфик осуђен је на двогодишњу затворску казну 2020. по три тачке оптужнице за сексуални напад на две жене, а Имран Ахмад Кан прошле године је осуђен на 18 месеци затвора због сексуалног напада на 15-годишњег дјечака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана