Посланик апаратом за гашење пожара гасио свијеће упаљене за Хануку

Танјуг
Посланик апаратом за гашење пожара гасио свијеће упаљене за Хануку

ВАРШАВА - Пољски посланик крајње десничарске странке Конфедерација Гжегож Браун употријебио је апарат за гашење пожара да угаси свијеће упаљене приликом обиљежавања празника Ханука у парламенту Пољске, након чега га је предсједник скупштине искључио са сједнице.

На видео-снимку са сједнице види се како су људи у близини свијећа прекривени прахом из апарата за гашење пожара и Браун који на подијуму у скупштини говори како је Ханука ''сатанска'' и рекао да он сада ''враћа нормалност'', преноси Ројтерс.

Упитан непосредно после инцидента да ли га је срамота, Браун је одговорио: ''Они који учествују у дјелима обожавања Сатане требало би да се стиде''.

Браун је напустио салу рукујући се успут са другим посланицима крајње деснице. '

-Неће бити толеранције за расизам, ксенофобију, антисемитизам... Све док сам ја предсједник парламента - рекао је Шимон Холовнија. Главни пољски рабин Михаел Шудрих рекао је да Браунови поступци не представљају цијелу земљу и додао да је због њих “осрамоћен”. '

-Неко је угасио свијеће за Хануку и неколико минута касније смо их поново упалили. Хиљадама година наши непријатељи покушавају да нас угасе, од времена Макабејаца па све до Хамаса. Али наши непријатељи треба да науче, не могу нас угасити - рекао је Шудрих.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана