Поскупјеле улазнице за "Лувр"

Г.С.
Foto: Parisien

ПАРИЗ - Музеј Лувр повећао је цијену улазницу за скоро 30 одсто, са 17 на 22 евра, и ово је прва промјена цијена улазница у протеклих седам година.

До поскупљења је дошло уочи Љетњих олимпијских игара које ће се 2024. године одржати у главном граду Француске. 

Цијена од 22 евра почела је да се наплаћује од понедјељка ујутру, али то није поколебало посјетиоце који су чекали у редовима да доплате улаз и обиђу неке од најпознатијих поставки, преноси Мондо.

Како се наводи у саопштењу музеја, повећање од 5 евра било неопходно, како због посљедица инфлација, тако и због поскупљења струје. 

Улаз у Лувр биће бесплатан за негде око 40 одсто посјетиоца. У ову категорију спадају особе млађе од 18 година, становници Европског економског простора млађи од 25 година, незапослени, особе са инвалидитетом, наставници и новинари. 

То неће бити једино поскупљење током Љетњих олимпијских игара. Најављује се да ће између јула и августа цијена карата за метро поскупјети, и то дупло. 

Тако ће цијена вожње износити 4 евра, а не 2,10 евра као сад.

Музеј Лувр је најпосећенији музеј на свијету. Њега годишње посјети преко 10 милиона туриста, а према наводима Министарства туризма Париз очекује око 15 милиона посетилаца који ће присуствовати Љетњим олимпијским играма.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана