Португал: Нова потрага за Медлин Мекен, претражује се брана Араде

Танјуг
Португал: Нова потрага за Медлин Мекен, претражује се брана Араде

АЛГАРВЕ - Полиција је почела нову потрагу за Маделин Мекен, дјевојчице која је нестала у одмаралишту Праиа да Луз 2007. године, након што су се појавили нови трагови.

ЦНН пише да полиција претражује подручје у близини резервоара и бране Араде након недавне дојаве о Меди, док португалски медији наводе како се ради о мјесту на које је често ишао осумњичени за њен нестанак Кристијан Брукнер.

Према наводима португалског портала Експресо, Брукнер је чак изјавио како је тамо "његов мали рај".

Према саопштењу полиције, која је потврдила да подручје претражује због Меди те да ће се фокусирати на копно, а не на претрагу у води, очекује се да ће претрага трајати пар дана.

Мјесто претраге налази се око 50 километара од одмаралишта у којем је Меди нестала, пише ЦНН Португал и додаје да ће све надгледати британска и њемачка полиција.

Португалска је полиција у понедјељак послијеподне затворила подручје умјетног језера гдје се налази и брана коју треба претражити. Плави шатори подигнути су покрај мјеста гдје ће се идућих дана провести истрага.

Медлин Мекен имала је три године када је 3. маја 2007. нестала из своје спаваће собе током породичног одмора у регији Алгарве, док су њезини родитељи вечерали с пријатељима у оближњем љетовалишту Праиа да Луз.

Њемачки тужиоци објавили су прошле године да су оптужили Брукнера за силовање и полно злостављање дјеце у Португалу од 28. децембра 2000. до 11. јуна 2017. године.

Брукнер, осуђени злостављач дјеце и кријумчар дроге, налази се у затвору у Њемачкој јер је силовао 72-годишњу жену у истом дијелу португалске регије Алгарве у којој је Медлин нестала. Службено је идентификоан као осумњичени у случају Мекен прошле године, преноси Индеџ.

Њемачка полиција објавила је у мају 2020. да се претпоставља да је Медлин мртва и да је Брукнер вјероватно за то одговоран. Он то негира и није оптужен с тим у вези. Он је у вријеме нестанка дјевојчице живио у близини одмаралишта.

Њени родитељи Кејт и Гери овог су мјесеца обиљежили и 20. рођендан своје кћерке, обећавши да "никада неће одустати" од потраге за њом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана