Породице желе нову потрагу за авионом несталим прије девет година

ГС
Породице желе нову потрагу за авионом несталим прије девет година

КУАЛА ЛУМПУР - Породице путника у авиону “Индонезије ерлајнс МХ370”, који је мистериозно нестао прије девет година, затражиле су данас од Владе Индонезије да дозволи америчком истраживачком броду “Оушен инфинити” да крене у нову потрагу за авионом.

Судбина “МХ370” постала је једна од највећих мистерија свјетске авијације. Авион је нестао на лету из Куала Лумпура према Пекингу 8. марта 2014. године.

Малезија је 2018. године ангажовала “Оушен инфинити” да трага за авионом у јужном дијелу Индијског океана и понудила награду од 70 милиона долара ако авион буде пронађен, али није било резултата.

Малезија, Кина и Аустралија су претходно окончале без успјеха своју двогодишњу потрагу за авионом, на коју је потрошено 135 милиона долара.

Група “Војс 370”, која окупља родбину путника, саопштила је данас да се “Оушен инфинити” нада да ће овог љета моћи да покрене нову потрагу и апеловала да Влада Индонезије прихвати било какав приједлог истраживачке компаније о новчаној надокнади.

Министар саобраћаја Ентони Локе обећао је на комеморативном скупу за путнике и чланове посаде “МХ370” да “књига неће бити затворена” и да ће бити размотрене нове потраге уколико се појаве “нове и поуздане информације” о потенцијалној локацији на којој се налази авион.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана