Породица примила студента у кућу, приредили му рођенданску журку, он их убио

Агенције
Foto: Илустрација

У Отави је насмрт избодено шест чланова породице, а канадска полиција је именовала осумњиченог.

Деветнаестогодишњи студент са Шри Ланке оптужен је да је убио шесторо људи са којима је живио, укључујући двомјесечну бебу и троје дјеце старости двије, четири и седам година, рекла је полиција у четвртак. Шеф полиције рекао је да су службеници, кад су стигли на лице мјеста, затекли оца породице вани како вришти у помоћ и дозива комшије да позову полицију.

Полиција је примила два позива у помоћ око 11 увече у сриједу, пренио је АБЦ њуз.

Осумњичени за убиства шесторо чланова породице са Шри Ланке је идентификован као 19-годишњи Фебрио Де Зојса, преноси Хеавy.цом.

– Полиција је дошла на позив у 22.52 (у сриједу) и затекла шесторо мртвих – четворо дјеце и двоје одраслих унутар резиденције у области Бархејвен – стоји у саопштењу.

Осумњичени живио са породицом

Како преноси локални “Летбриџ њуз”, Фебрио је 19-годишњи међународни студент који је живио са породицом.

-Он је држављанин Шри Ланке за којег се вјерује да је био у Канади као студент – наводи се у саопштењу полиције Отаве.

-Истрага је открила да је за наношење повреда и смрти коришћено оштро оружје. Да буде јасно, ово је било масовно убиство а не масовна пуцњава – истакла је полиција.

Како наводи АБЦ њуз, масовна убиства су ријетка у Канади.

Tragedy in Ottawa: Sri Lankan Family of Six Killed in Stabbing https://t.co/d0NJZnTscZ

— News Cutter (@news_cutter) March 8, 2024

Имао је проблема у школи и постао суицидалан

Мотив још није познат, али “Летбриџ њуз” наводи да је осумњичени “имао проблема у школи и постао суицидалан” након што се преселио у подрум породице.

Лист је пренио да је породица управо приредила рођенданску журку за оптуженог убицу. Отац породице, који је преживио, био је у “великом шоку” и рекао да није било знакова да нешто није у реду прије напада, преноси лист.

– Кад је отворио врата, тај убица га је ударио и убо – рекао је листу Банте Сунита који је разговарао са оцем.

Он је додао да се отац враћао кући након посла. Очекује се да ће отац да преживи, а како преноси Хеавy.цом њему су “одсјечена два прста, а један је поправљен”. Такође је задобио “посјекотину по лицу између носа и ока и убодне ране на грудима и леђима, додаје се. Тренутно је у болници у тешком, али стабилном стању.

Идентификоване жртве

Полиција је идентификовала жртве масовног убиства, то су супруга повријеђеног Даршани Банбаранајаке Гама Валве Даршани Дилантика Екањаке (35), 7-годишњи Инука Викрамасинге, 4-годишња Ашвини, 2-годишња Рињана и двомјесечна Кели.

Шеста жртва, 40-годишњи Амаракунмубајансела Ге Гамини Амаракун такође је нађен мртав, а полиција је навела да је он био познаник породице који је живио у кући и да је недавно дошао у Канаду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана