Породица милијардера тврди да се он налази у несталој подморници

Танјуг
Foto: Танјуг

БОСТОН - Подморница која иначе превози туристе да виде олупину Титаника данас је нестала у Атлантском океану, а у њој се налази и британски истраживач и милијардер Хемиш Хардинг, саопштила је његова породица.

„Хамиш Хардинг, мој очух, нестао је заједно са подморницом“, написао је Хардингов посинак Брајан Шаш, преноси Индепендент.

Хардинг, који је раније путовао до дна океана, у суботу је на Фејсбуку објавио да се придружује Оушн Гејт Експедишнс на њиховој мисији „РМС Титаник“, наводи британски лист.

Раније је објављено да је брод који је носио подморницу кренуо у суботу из Сент Џонса у Канади и да је стигао близу локације олупине Титаника у Атлантском океану у недељу ујутру, одакле је подморница требало да започне мисију.

И даље није званично потврђено да ли је и колико људи било у подморници, али зна се да је подморница дизајнирана тако да може да превезе пет особа, наводи Би-Би-Си.

Чувени брод налази се на дубини од 3.800 метара на дну Атлантика, на око 600 километара од обале канадске покрајине Њуфаундленд.

Титаник, који је био највећи и најлуксузнији брод свог времена, ударио је у ледени брег, на путу од енглеског Саутемптона ка Њујорку 1912. године.

Од 2.200 путника, у бродолому је живот изгубило више од 1.500.

Олупина је откривена 1985.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана