Попов: Русија успjешно тестирала нови привезани дрон који ће користити у Украјини

ГС
Попов: Русија успjешно тестирала нови привезани дрон који ће користити у Украјини

МОСКВА - Војна команда Ваздушно-десантних снага Русије тестирала је нови привезани дрон и договорена је производња 50 таквих беспилотних летјелица за њихово накнадно тестирање у зони специјалних војних операција у Украјини, изјавио је данас замјеник руског министра одбране генерал Павел Попов.

Попов је, за лист „Краснаја звезда“, рекао да је у октобру на полигону Западног војног округа спроведен војно технички експеримент ради процјене функционалних способности новог дрона и да је уговорена производња 50 беспилотних летјелица за њихову оперативну процјену у зони специјалних војних операција у Украјини, пренео је ТАС С.

Попов је истакао да ће дронови бити произведени и накнадно унапријеђени у технолошком парку ЕРА који је фокусиран на развој различитих беспилотних летјелица. Према његовим ријечима, у том технолошком парку конструисано је више од 200 типова дронова и 90 универзалних уређаја за причвршћивање муниције на беспилотне летјелице, преноси Танјуг.

- Привезани дронови су заправо повезани са електраном на земљи преко кабла, а кабл омогућава летјелици комуникацију са командним мјестом и због тога се такви дронови успјешно користе за мисије праћења - напоменуо је Попов.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана