Поплављене улице: Стравично невријеме погодило омиљену дестинацију Срба! (ВИДЕО)

ГС
Foto: Принтскрин

АТИНА - Киша и јако невријеме погодили су Грчку, а посљедице лошег времена су се већ манифестовале на сјеверу Атике и областима средње Грчке и Самотраки.

Већ сада је у великом броју случајева дошло до поплава, док удари громова изазвали пожаре, усљед чега су ватрогасци имали пуне руке посла.

Мрежа Националне опсерваторије Атине је у року од два сата забиљежила преко 400 удара грома.

Киша слабијег интензитета пада и даље, а раније су обилне кише падале у Дионису, Агиос Стефаносу и Спати. Обилна киша пала је током поднева и у Елефсини.

У поподневним часовима лоше вријеме је захватило и области Пелопонеза.

Комисија за процјену ризика јуче је одржала хитан састанак, а састао се и координатор Цивилне заштите, с обзиром на опасне временске појаве.

У Агиос Стефаносу је пала највећа количина кише.

Подсјећања ради, нешто послије 12 часова на мобилне телефоне становника Атике послата је порука 112 јер се у наредних неколико сати очекивало погоршање времена.

Од јуче је "талас" невремена захватило Грчку, а главне карактеристике су кише, олује и велика активност громова. Очекује се да ће интезитет ослабити у четвртак касно увече.

Посебно драматично је било у Солуну где је бујична вода озбиљно ометала саобраћај, па чак и носила са собом контејнер за смеће и друге предмете, преноси Курир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана