Поново се појавила ријетка смртоносна болест коју преносе комарци

Танјуг
Поново се појавила ријетка смртоносна болест коју преносе комарци

БОСТОН - Ријетка, али смртоносна болест коју преносе комарци натјерала је један град у америчкој савезној држави Масачусетс да затвори своје паркове и спортске терене сваке вечери, а још четири града упућују људе да избјегавају боравак напољу ноћу, пренио је АП.

Градови су забринути због источног коњског енцефалитиса, а државни здравствени званичници су прошле недјеље саопштили да је мушкарац у 80-им годинама оболио од ове болести, што је први случај код људи у Масачусетсу од 2020. године.

Град Плимут, на око 65 километара југоисточно од Бостона, саопштио је у петак да ће затворити јавне спољне рекреативне објекте током вечери и ноћи након што је коњ у том граду заражен овом болешћу.

У међувремену, државни здравствени званичници су упозорили да је група од четири града јужно од Вустера - Даглас, Оксфорд, Сатон и Вебстер - у "критичном ризику" након што је мушкарац из Оксфорда оболио од вируса.

Државни и локални здравствени званичници су савјетовали људима у тим градовима да избјегавају активности на отвореном током времена када комарци највише уједају, и да завршавају активности до 18 сати до 30. септембра, а затим до 17 након тога, све док не дође први прави мраз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана