Поново покренуто суђење због ''бунга бунга'' забава Силвија Берлусконија

Танјуг
Foto: Танјуг/ АП

МИЛАНО- Италијански Врховни касациони суд данас је наредио ново суђење у такозваном случају “Руби тер”, једном од неколико који су повезани са наводним сексуалним “бунга бунга” забавама, које је покојни бивши премијер и медијски милијардер Силвио Берлускони држао у својој кући у Аркору код Милана.

Суд је поништио ослобађајућу пресуду за двадесетак људи, укључујући неколико жена које су присуствовале забавама, који се сада суочавају са новим суђењем због оптужби да су узели мито од покојног италијанског премијера да би лагали о случају малољетничке проституције.

Међу оптуженима је и Мароканка са надимком “Руби крадљивица срца” Карима Ел Махруг, којој је Берлускони наводно платио секс док је још била малољетна, прије 2010. године.

Берлускони је на крају ослобођен оптужбе за плаћање секса са малољетницом у главном случају “Руби”, на основу тога што није било доказа да је знао да је Ел Махруг у том тренутку била млађа од 18 година.

Случај “Руби тер” односи се на наводе да је Берлускони, који је прошле године преминуо у 86. години, подмићивао свједоке да лажу о забавама, и кажу да су то биле невине везе.

Сви оптужени, укључујући Берлусконија, били су ослобођени у првостепеном поступку, из техничких разлога.

Врховни суд је данас одлучио да су истекли рокови за оптужбе за лажно свједочење против оптужених у случају “Руби тер”, али је потврђена слична оптужба, за корупцију у судским актима.

Младе жене, укључујући Ел Махруг, признале су да им је Берлускони плаћао и давао станове, али су инсистирале да је то у почетку учинио из великодушности, а касније да би им надокнадио штету репутацији коју су изазвала суђења. Жене су назване “Олгетине” по миланској улици Виа Олгетина, гдје се налазе њихови луксузни станови.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана