Поново опљачкана фирма коју је ојадила и Мирнеса С. из БиХ

Г.С.
Поново опљачкана фирма коју је ојадила и Мирнеса С. из БиХ

Њемачка полиција трага за ђевојком (26) због сумње да је украла шест милиона евра из фирме "Просегур" у Штутгарту, иначе, фирме коју је Мирнеса С. (42) позната као Мики из БиХ прошлог октобра ојадила за 1,25 милиона евра.

Па да подсјетимо, заносна Мики из БиХ је 14. октобру 2022. године отишла на посао и око 15 сати у неопаженом тренутку у кутију је ставила готово 80 свежњева новчаница од 100 и 200 евра.

Са Робертом С. је побјегла у Беч гдје јој је он дао 20.000 евра како би могла да настави пут Србије.

Остатак новца је наводно задржао и налази се и даље у бјекству.

Мирнеса је након три мјесеца ухапшена на аеродрому у Штутгарду.

Она је у јулу осуђена на три године затвора због милионске преваре.

Овој фирми пљачкаши "не дају предаха", јер је, како преноси њемачки "Билд", ово трећа пљачка по реду за мање од годину дана у фирми "Просегур".

Карла Мостерц, портпаролка тужилаштва у изјави је потврдила да је дошло до нове крађе те да осумњичена није још ухапшена, али јесте њен саучесник.

"До пљачке је дошло 2. септембра, а како је сутрадан била недјеља, нестанак новца је откривен тек у понедјељак и тако је изгубљено драгоцјено вријеме када је ријеч о истрази. Запосленица компаније за превоз новца 'Просегур' је једноставно новац из компаније изнијела у врећама за смеће", преносе њемачки медији.

Наиме, у полицијском саопштењу стоји да је жена током своје смјене кључем мирно отворила сефове с новцем и све убацила у вреће за смеће.

Затим је с врећама за смеће изашла из компаније. То се касније све видјело на снимцима надзорних камера.

"Осумњичена дјевојка имала је помагача Волкана О. (33) који је иначе њемачки држављанин турског поријекла који је ухапшен три дана након пљачке", преносе медији и додају да је након Мирнесе С. пљачку у компанији извео и њен колега Цем М. (27) који је такође, недавно осуђен на двије и по године затвора јер је из фирме украо 135.000 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана