Пољски свештеник у притвору због оргија

ГС
Foto: Илустрација

Један пољски свештеник је ухапшен и оптужен за кривична дјела у вези са сексом и дрогом, као и за непружање помоћи особи којој је угрожено здравље, након што су медији објавили да је један мушкарац колабирао на секс журци у његовој кући, објавила је јуче државна новинска агенција ПАП.

Бискупија на југозападу Пољске је захваћена скандалом откако су се прошлог септембра појавили извјештаји о оргији у дому свештеника у граду Даброва Горница.

Свештеник, који се због пољских закона о приватности назива Томаш З, налази се истражном затвору након хапшења у понедјељак. Он би могао да се суочи са казном до 10 година затвора, пише Ројтерс.

“Три оптужбе се тичу злочина описаних у закону о сузбијању наркоманије и односе се на набавку дроге, једна од њих се додатно односи на… злочине против сексуалне слободе и пристојности”, рекао је портпарол локалног тужилаштва за ПАП.

Четврта оптужба се односи на пропуст да се помогне некоме коме је угрожен живот или здравље.

Свештеник би могао да се суочи са казном до 10 година затвора

Према извјештајима пољских медија, мушкарац је колабирао на забави након што је узео превише таблета за еректилну дисфункцију.

Један од учесника журке позвао је хитну помоћ, али када су болничари стигли, није им дозвољено да приђу мушкарцу док није позвана полиција, наводи се у извјештајима.

Медији су објавили да је мушкарац проститутка, али је тужилаштво то негирало. Оно је саопштило да су три мушкарца учествовала у догађају – мушкарац који је колабирао, Томаш З и мушкарац који је позвао помоћ.

Бискуп из поменуте дијецезе је поднио оставку прошле године, саопштио је тада Ватикан, не наводећи разлог за оставку. Томаш З је отпуштен из свештенства прошле године након што су медији објавили вијест о наводној сексуалној забави, преносе вијести.ме.

Паралелно са радом тужилаштва, црква ће спровести и сопствено суђење у случају Томаша З и резултати ће бити прослијеђени Ватикану, речено је Ројтерсу у прес-служби бискупије Сосновјец, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана