Пољска: Пола Европе жели да врати добре односе са Русијом

ГС
Пољска: Пола Европе жели да врати добре односе са Русијом

Потпредсједник пољске владе Петар Глински оптужио је пољску опозицију и „пола Европе” да желе да унаприједе односе са Русијом и окончају сукоб у Украјини „што је прије могуће”.

- Наши политички конкуренти једноставно немају другог начина. Они су такви. Њихови политички савези су такви, њихово бирачко тијело је такво. Они су таоци интересних група које мисле само о томе како што прије да се оконча рат у Украјини и наставе да буду клијенти Русије и сарађују са њом - рекао је Глински у интервјуу листу Куриер Лубелски, преноси Спутник.

Истовремено, он је рекао да и у Европи постоји жеља за обнављањем односа са Русијом.

- Пола Европе то чека. Зашто се Туск (бивши шеф Европског савјета, бивши премијер Пољске и садашњи лидер пољске опозиције Доналд Туск) вратио у Пољску? Управо да би спасио овај њемачко-руски пројекат (гасовод Сјеверни ток) - додао је потпредседник Владе.

Једне недеља, од 15. октобра до 5. новембра ове године, у Пољској ће бити одржани редовни парламентарни избори. Према посљедњим истраживањима јавног мњења, већина бирача намјерава да гласа за владајућу партију Право и правда (ПиС), али опозиција може да преузме власт ако успије да се уједини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана