Пољска подигла авионе током јутрошњег руског напада на Украјину

Танјуг
Пољска подигла авионе током јутрошњег руског напада на Украјину

ВАРШАВА  - Пољска војска је саопштила да је покренула све неопходне процедуре за обезбеђивање ваздушног простора земље, након што је јутрос примијећена, како наводе, интензивна активност руске далекометне авијације.

Како је појашњено, то је повезано са јутрошњим ракетним ударима по територији Украјине, а "Оперативна команда Оружаних снага Пољске континуирано прати ситуацију", наводи пољски недјељник "Впрост".

У саопштењу се наводи и упозорење становништву да су пољски и савезнички авиони активирани и да због тога може доћи до повећања нивоа буке, посебно у југоисточном дијелу земље. У ноћи са уторка на сриједу широм Украјине је објављена противракетна узбуна, а ваздухопловство земље је извијестило да је пријетњу изазвало лансирање крстарећих ракета из авиона Ту-95МС.

Нешто послије шест часова по локалном времену, појавио се извјештај да се "ракетна маневрисања у области Лавов приближавају граници са Пољском", али је у наредној поруци писало да је пројектил промијенио курс и да иде ка Лавову, граду на западу Украјине, наводи "Впрост".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана