Убијен нападач који је иза себе оставио масакр у Прагу!

Н. Т.
Foto: Новинкy.цз

ПРАГ - Чешка полиција саопштила је данас да се на Филозофском факултету Карловог универзитета на Тргу Јана Плаха у Прагу догодила пуцњава у којој има мртвих и на десетине рањених, као и да је нападач убијен.

Цијела зграда у којој се десио масакр је евакуисана и има на десетине рањених, навела је полиција у последњој објави на платформи Икс.  

Према незваничним информацијама у пуцњави је погинуло 11 особа, преноси чешки медији. Девет особа је теже повријеђено, остали лакше. Укупно је повријеђено  око 30 особа.

По доступним фотографијама, ходником факултета ходао је мушкарац са дугим ватреним оружјем, док друге слике приказују људе који истрчавају из зграде са подигнутим рукама, пише чешки иДНЕС.цз.

Позивамо грађане да се не задржавају у непосредној близини и да не излазе из куће. Интервенција полиције и даље траје", додали су полицијски службеници.

На мјесто злочина запутио се и чешки министар унутрашњих послова Вит Ракушан.

Полиција у Прагу елиминисала је стрелца. 

„Тренутно се евакуише цијела зграда и има неколико мртвих и десетине рањених." Пуцњава је забиљежена на Факултету умјетности на Тргу Јан Палах у центру Прага.

Последња информација из прашке полиције је да трагају за још једном особом за коју се претпоставља да је умјешана у пуцњаву.

Нападач је отворио ватру на тргу који носи име по Јану Палаху.

Очевици тврде да је пуцњава дуго трајала. Масовна пуцњава се догодила на Факултету умјетности Карловог универзитета на Тргу Јана Палаха.

Карлов универзитет се налази у старом дијелу Прага око 500 метара од чувеног Карловог моста.

Градоначелник Прага Бохуслав Свобода је рекао да је нападач погинуо пошто је пао са зграде факултета. Полиција се још није званично изјаснила о начину на који је нападач погинуо, али локални медији јављају да је прије пада пуцао себи у главу.

Цио Трг Јана Палаха, Карлов мост, као и околне улице су затворени.

Иза Факултета су окупљена возила Хитне помоћи, десетине полицајаца и ватрогасаца. Болничари довозе рањенике на носилима иза зграде. 

Прва возила Хитне помоћи напустила су лице мјеста са повређенима. 

„Требају ми још две екипе", позива један од спасилаца колима Хитне помоћи која још пристижу испред зграде Рудолфинума.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана