Полиција сумњичи неколико људи за убиство предсjеднице синагоге

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

ДЕТРОИТ - Амерички истражни органи идентификовали су неколико сумњивих особа потенцијално повезаних са убиством предсjеднице детроитске синагоге, али нису жељели да говоре о њиховој повезаности са убијеном током данашње конференције за новинаре.

Полиција је пронашла тијело Саманте Вол (40) испред њеног дома у суботу рано ујутро након што је грађанин позвао полицију јер је видио како лежи на земљи.

Шеф полиције Детроита Џејмс И. Вајт рекао је да полиције зна да је Вол присуствовала вјенчању у петак увече и да је напустила славље око 0.30 у суботу, пренио је АП.

Вајт је рекао да нема назнака да је неко упао у њену кућу, а истражитељи вјерују да је Вол избодена непосредно прије него што је пала у њено двориште.

"Постоји неколико људи које треба истражити. Недостаје нам да назовемо једну особу осумњиченом", рекао је шеф полиције, додајући да истражитељи вјерују да је убица "дјеловао сам".

Полиција је неколико пута рекла да нема јасних доказа да је убиство Вол "мотивисано антисемитизмом" и затражио је од људи да не извлаче брзе закључке док се истрага наставља, укључујући и форензичке доказе, уз помоћ ФБИ.

"Вјерујемо да нема других група, нити је ико у ризику у вези овог конкретног инцидента", додао је Вајт.

Он је одбио да одговори на питање о повредама Вол, рекавши да би такви детаљи могли да буду кључни у идентификовању осумњиченог за њено убиство.

"Морамо да будемо веома, веома опрезни које информације објављујемо", поручио је Вајт.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана