Полиција спасила око 1.000 мачака из камиона на путу према клаoници

Танјуг
Полиција спасила око 1.000 мачака из камиона на путу према клаoници

ПЕКИНГ - Полиција у Кини спасила је око 1.000 мачака из камиона који је био на путу према клаoници, чиме је разбијен дио незаконите трговине у којој се месо мачака продаје као свињетина или јагњетина, извијестили су државни медији.

Како преноси CNN, након дојаве активиста за права животиња раније овог мјесеца, полицајци из Џангјиаганга, у источној кинеској провинцији Ђиангсу, пресрели су возило коришћено за превоз ухваћених мачака.

Без интервенције активиста, ухваћене мачке би вјероватно биле убијене и послате на југ земље гдје би се од њиховог меса направили ражњићи  за које би рекли да су од свињетине или јагњетине, као и кобасице, пише кинески лист „Пејпер“ на који се позива CNN.

Полиција и пољопривредне власти смјестили су спасене мачке у оближњи азил, наводи се у извјештају уз информацију да су људи умијешани у тај посао могли да зараде 20.500 долара.

У чланку се не спомиње да ли је неко ухапшен, ни да ли се радило о мачкама луталицама или кућним љубимцима.

Извјештај је на кинеским друштвеним медијима изазвао нови талас забринутости због права животиња и безбједности хране, а многи су позвали на већу контролу власти, наводи CNN .

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана