Полиција Сјеверне Ирске се извинила након што је грешком открила податке запослених

Танјуг
Полиција Сјеверне Ирске се извинила након што је грешком открила податке запослених

БЕЛФАСТ- Полицијска служба Сјеверне Ирске (ПСНИ) се извинила што је грешком открила детаље везане за свих својих 10.000 запослених.

Полицијска федерација Северне Ирске је саопштила да би то могло да изазове непроцењиву штету, пренео је Би-Би-Си (ББЦ).

У одговору на захтев за слободу информисања, ПСНИ је објавио имена свих полицијских и цивилних лица, као и податке о томе где су били постављени и које улоге су обављали.

Детаљи су затим објављени на интернету, пре него што су уклоњени. Извињавајуćи се полицајцима, помоćник шефа полиције Крис Тод рекао је да је грешка неприхватљива.

"У овом тренутку делујемо у окружењу где постоји озбиљна претња нашим колегама везана за тероризам у Северној Ирској и ово је последња ствар коју било ко у организацији жели да чује", рекао је он.

Тод је истакао да дугује свим својим колегама да се то темељно истражи и да је истрага покренута. Полиција Северне Ирске била је мета републиканских паравојних формација, а последњи напад је био у фебруару.

Пријетња полицајцима значи да они морају бити изузетно опрезни у погледу своје безбедности. Многи од њих прикривају свој посао, у неким случајевима чак и од неких чланова породице.

Осим што је објављена табела која садржи број људи на одређаним позицијама, ПСНИ је укључио и табелу која је садржала и презимена више од 10.000 појединаца, њихове иницијале и друге податке. ПСНИ, ипак, није објавио њихове приватне адресе

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана