Полиција ликвидирала истакнутог вођу банде

Танјуг
Полиција ликвидирала истакнутог вођу банде

ПОРТ О ПРЕНС - Полиција на Хаитију убила је истакнутог вођу банде Ернста Џулмеа, познатог као Ти Грег, који је побјегао из затвора раније овог мјесеца.

Ернст Џулме је био шеф криминалне групе Делмаса 95, која је дiо савеза банди који предводи Џими Шеризије познат као Роштиљ, преноси Скај Њуз.

Полиција је Џулмеа упуцала у кварту Петион-Виле у главном граду Порт-о-Пренсу, дан након што је вођу друге банде, Макандала, убила група одметнутих криминалаца, потврдили су за Ројтерс извори у локалној полицији.

На Хаитију је 3. марта уведено ванредно стање након што је вођа банди  Шеризије позвао све криминалне групе да се уједине и свргну премијера земље Ариела Хенрија.

Напади банди на кључне владине установе почели су 29. фебруара широм Порт-о-Пренса, а наоружани криминалци су палили полицијске станице, затворили главни међународни аеродром Тусен Лувертур и извршили рацију у два најве’а затвора у земљи ослободивши 4.000 затвореника.

Генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутереш поздравио је јуче  избор чланова прелазног савјета на Хаитију, који би требало да преузме предсједничка овлашћења уочи најављених избора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана