Полиција Лаоса заплијенила 12 милиона таблета метамфетамина

ГС
Полиција Лаоса заплијенила 12 милиона таблета метамфетамина

ВИЈЕНТИЈАН - Полиција у провинцији Ксајабури у Лаосу ухапсила је шест држављана Лаоса због умјешаности у транспорт 12 милиона таблета метамфетамина, а заплијењен је и пиштољ са 15 метака.

Осумњичени су у почетку тврдили да им је непознати Тајланђанин платио да метамфетамин сакривен у њиховим камионима превезу у Вијентијан, преноси Ројтерс.

Недавно је полиција Вијентиана открила преко пет милиона таблета амфетамина у теренском возилу које се преврнуло у центру града, а запљена и хапшење у провинцији Ксајабури је посљедња у низу сличних акција.

Лаос се тренутно суочава са великим проблемом наркоманије и трговине наркотицима и пријетњом даљег ширења нарко бизниса по градовима, руралним и удаљеним подручјима.

Дрога је постала један од главних друштвених проблема и главни узрок насиља, злочина и других незаконитих, криминалних радњи, упозорио је премијер Лаоса Сонексај Сифандоне.

Према његовим ријечима у првој половини ове године, разоткривена се 1.734 случаја трговине дрогом широм земље, ухапшено 2.635 осумњичених и заплењено више од 30 милиона таблета дроге, 179,49 килограма хероина, 125,33 килограма опијума и других наркотика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана