Полиција испалила сузавац на демонстранте

Срна
Полиција испалила сузавац на демонстранте

НАЈРОБИ - Кенијска полиција испалила је сузавац у намјери да растјера групе демонстраната које су почеле да се окупљају у главном граду Најробију.

Власти су послале на улице велики број припадника снага безбједности, укључујући војску, а путеви су блокирани око кључних зграда у главном граду уочи протеста, пренио је Би-Би-Си.

Ово се дешава два дана након што су, према извјештајима, 22 особе изгубиле живот у протестима против повећања пореза, када је запаљен и дио парламента.

Предсједник Кеније Вилијам Руто јуче је попустио под притисцима и рекао да ће повући финансијски закон који садржи непопуларне пореске приједлоге.

Демонстранти су обећали да ће се поново окупити у центру града да би одали почаст убијенима, а поједини су рекли да ће марширати до предсједникове званичне резиденције, Државне куће.

Истакнуте личности које су повезане са протестима упозориле су на могућност поновног избијања насиља.

Протести су организовани у градовима широм земље.

У Момбаси, другом по величини граду у Кенији, окупљени су узвикивали "Руто мора да оде", а радње су морале да затворе врата због пљачки и бацања каменица. У појединим градовима било је у окршаја са полицијом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана