Полицајац украо 180 килограма сира па остао без посла

Танјуг
Foto: Илустрација

МАЈНЦ - Један њемачки полицајац је након саобраћајне несреће украо из контејнера преврнутог камиона око 180 килограма сира чедар и због тога је остао без посла.

Виши управни суд у нјемачкој покрајини Порајње-Фалачка одбио је жалбу полицајца, што значи да првостепена пресуда остаје на снази, преноси Шпигл.

У судској пресуди се наводи да је осуђени полицајац био припадник саобраћајне полиције који је добио задатак да осигура мјесто несреће.

Он се полицијским возилом довезао до оштећеног камионског контејнера, а тамо је затражио од радника фирме за рашчишћавање пута након удеса да му преда неколико пакета сира.

“Украо је укупно девет пакета сира, од којих је сваки био тежак 20 килограма, вредности око 554 евра. Окривљени је неке од пакета донео у полицијску станицу, а може се претпоставити да је неколико задржао за себе, за своје пријатеље и родбину”, наводи се у судском саопштењу.

Полицајац је у жалби навео да сир из камиона скоро не вриједи ништа и да је “желио да га спаси од уништења”, али суд је заузео став да је мушкарац починио кривично дјело крађе док је био на дужности.

“Таквим понашањем окривљени је нанио велику штету угледу њемачке полиције”, оцијенио је суд и додао да није битна вриједност сира с обзиром да је дужност полицајца да спријечи крађу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана