Полицајац на тајном задатку прокријумчарио 100 килограма кокаина

Танјуг
Полицајац на тајном задатку прокријумчарио 100 килограма кокаина

АМСТЕРДАМ - У оквиру истраге о трговини дрогом у холандској луци Влисинген, полицајац на тајном задатку се представио дилер наркотицима и увезао 100 килограма кокаина преко компаније за претовар чијим је власницима платио 180.000 евра, пренијели су данас холандски медији.

Полиција је почетком маја извршила претрес неколико кућа и компаније БТЗ, чија су три директора ухапшена.

Власти су претходно сумњале да је БТЗ био параван за трговину кокаином, а током истраге, дешифроване поруке су потврдиле да је компанија посредник у трговини дрогом, преноси НЛ тајмс.

Полиција је годину и по дана прислушкивала комуникације директора и тајно инсталирала микрофоне у канцеларијама, као и камеру на улазној капији компаније.

Након неколико састанака, полицајац је двојици директора платио 180.000 евра и прокријумчарио 100 килограма кокаина кроз просторије БТЗ-а.

Полиција је констатовала да је последњих година у просторијама БТЗ било присутно више пошиљки кокаина, укупне тежине око 2.500 килограма.

Дрога коју је полицајац прокријумчарио дошла је из пошиљке која је претходно заплијењена на потпуно другој локацији, рекао је адвокат једног од осумњичених директора.

Двојица директора негирају умешаност, док је трећи свом адвокату наложио да не разговара са медијима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана