Полицајац из Фергусона враћа значку

Б92
Полицајац из Фергусона враћа значку

Фергусон -- Полицајац Дарен Вилсон из Фергусона, који је убио тинејџера Мајкла Брауна и изазвао серију протеста, вјероватно неће више носити значку, каже његов адвокат.

"Реално гледано, Дарен више никада неће бити полицајац и он то врло добро разумије. Сада ће морати да иде напред и то ће бити школа за њега, покушаће да нађе нову нишу, нову каријеру за себе и своју породицу", рекао је адвокат Џим Тауви за канал КСДК.

Тауви каже да ће Вилсон вјероватно наставити школовање и за то искористити дио новца, који је прикупљен у знак подршке током вишемјесечних протеста у Фергусону.

"Људи су уцјенили његову главу, тако да нам је од кључне важности и аспект безбедности. Ипак, он је свјесно преузео ризик када је одлучио да исприча своју страну приче на телевизији. Одлучио је да каже шта има, да се побрине да људи разумију ко је и шта је и да покуша да уништи неке митове који стоје у јавности", рекао је Вилсонов други адвокат Нил Брунтрејгер.

Вилсон је ове недеље за Еј-би-си њуз рекао да му је жао због изгубљеног живота, али да је "само радио свој посао и да му је савијест чиста".

Он је то рекао у јеку великих протеста у Фергусону, који су се ипак прошле ноћи смирили, у сусрет Дану захвалности.

Како пише "Тајм", на улицама није било демонстраната, нити припадника Националне гарде, а град је први пут ове недјеље био потпуно миран.

Нови протести широм САД избили су након што је порота одлучила да не подигне оптужницу за убиство ненаоружаног црног младића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана