Покретне степенице дјечаку откинуле прсте

ГС
Foto: Илустрација

Четворогодишњем дјечаку откинули су прсти на ногама када је његова чизма остала заробљена у покретним степеницама након што је гледао новогодишњу параду.

Ципела малишана се заглавила између степенице и бочне стране покретних степеница на станици Лондон Бриџ око 19 часова.

Његова успаничена мама се борила да пронађе кочницу за случај нужде, а његов тата је на крају извукао дјечака из његове исцијепане чизме. Али мали прст на нози четворогодишњака и дио његовог четвртог прста на нози су откинути када је извучен.

Љекар у пролазу похитао је да помогне повријеђеном дјечаку, док је техничар извадио одсјечене ножне прсте са покретних степеница и ставио их на лед. Али љекари нису успјели да поново причврсте ножне прсте у оближњој болници Сент Томас.

Породица, из Ситингборна у Кенту, провела је дан обилазећи знаменитости, гледајући новогодишњу параду и једући пицу.

Они сада подузимају правни поступак против жељезничке компаније – и апелују да се јаве свједоци. Дјечаков тата је за Ивнинг Стандард рекао:

– Диван породични дан завршио се апсолутном катастрофом за нас. Увјерен сам да наш мали дјечак није радио ништа што није требало на покретним степеницама.

– Били смо одмах поред њега, и било је тако застрашујуће искуство видјети га одједном тако заробљеног. Наш мали дјечак је заиста патио и сада се потпуно плаши да се приближи било каквим покретним степеницама или лифтовима.

Жељезничка компаније Нетворк Рејл је наводно негирала одговорност за ужасну несрећу на Нову годину, преноси британски Сан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана