Покренута истрага због младића који је убијен у нередима у Марсеју

Танјуг
Покренута истрага због младића који је убијен у нередима у Марсеју

МАРСЕЈ - Француско тужилаштво отворило је истрагу о смрти 27-годишњег мушкарца који је погођен пројектилом тзв. ''флеш-кугле'' за вријеме нереда у Марсеју у суботу, саопштило је данас тужилаштво у Марсеју.

Тужиоци су навели да је вјероватни узрок смрти био силовит удар у груди пројектилом, који полиција користи за разбијање нереда, али нису прецизирали ко је пуцао или ко је власник пиштоља, преноси Ројтерс.

Мушкарац је преминуо у ноћи између 1. и 2. јула, у вријеме док је Марсеј био захваћен немирима и пљачком, али тужиоци су рекли да није могуће утврдити гдје се мушкарац налазио када је упуцан нити да ли је учествовао у нередима.

Пушке са ''флеш куглом'' су дизајниране да буду несмртоносно оружје за контролу нереда које не продире у кожу, али је њихова употреба од стране полиције у Француској спорна јер су пројектили довели до губитка очију, повреда главе и других траума, наводи Ројтерс.

Широм Француске је дошло до нереда након полицијског убиства тинејџера алжирског поријекла у париском предграђу Нантер.

Највеће жариште у суботу било је у Марсеју, гдје је полиција испалила сузавац и водила уличне борбе са младима у центру града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана