Покренута истрага против због предсједника ФС Шпаније због пољупца у женском финалу

Танјуг
Покренута истрага против због предсједника ФС Шпаније због пољупца у женском финалу

МАДРИД - Шпански тужиоци покренули су истрагу против предсједника Фудбалског савеза Шпаније (РФЕФ) Луиса Рубијалеса након што је пољубио у уста чланицу шпанске фудбалске репрезентације Џенифер Ермосо 20. августа када је Шпанија освојила Свјетско првенство за жене.

Тужилаштво разматра да ли овај инцидент има елементе сексуалног напада, преноси Би-Би-Си.

-Договорили смо се да контактирамо са Џенифер Ермосо како бисмо је обавијестили о њеним правима као жртве наводног злочина сексуалне агресије у наредних 15 дана - наводи се у саопштењу Тужилаштва.

Оваква одлука долази уочи ванредног и хитног састанка који је сазвао РФЕФ након што је током викенда Рубијалеса привремено суспендовала ФИФА, свјетско управно тијело фудбала.

Си-Ен-Ен преноси да се у међувремену Рубијалесова мајка затворила у цркву и штрајковала глађу у знак протеста против “нехуманог, крволочног лова” на њеног 46-годишњег сина.

Анхелес Бехар је рекла да ће остати у цркви у шпанском граду Мотрил, близу Гранаде, “неограничено, дан и ноћ” док правда према њеном сину не буде задовољена.

Рубијалес је рекао да је погријешио, али је и пољубац назвао споразумним, док је Ермосо то демантовала, рекавши да му није дала дозволу да је пољуби и да се осећа повријеђено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана