Појавиле се прве претпоставке о поријеклу терориста у Москви: Ево на кога се сумња

ГС
Појавиле се прве претпоставке о поријеклу терориста у Москви: Ево на кога се сумња

У Москви се око 18.30 сати по средњеевропском времену догодио терористички напад у концертној дворани "Крокус Сити Хола", а према извјештајима са лица места, као и према написима руских медија најмање четрдесеторо људи је страдало, док је на стотине људи повријеђено.

Према непотврђеним претпоставкама могуће је да је ријеч о терористима исламског поријекла. На ову информацију упутио је бивши официр "Шведских оружаних снага" у обалсти ваздушне обране, а сада политички и војни аналитичар.

- Неколико наоружаних нападача дјелује да су наоружани пушкама. Већи дио модуса операнди веома подсјећа на операције Исламске државе. Прошло је пет година од пада калифата Исламске државе. ИС-К (Покрајина Хорасан) је запријетила терористичким нападима поводом петогодишњице. Наравно, ово је само спекулација, али вјероватна теорија. Истовремено, и Украјина и егзилантска руска РДК негирају учешће - пише он.

Такође, новинар Христо Грозев је рекао да се претходно упозорење америчке владе о нападима у Москви односило на активности Исламске државе - Покрајина Хорасан, регионалне гране терористичке групе Исламске државе активне у Јужно-централној Азији, прије свега у Авганистану, преноси Телеграф.

ПРОЧИТАЈТЕ ВИШЕ:

Терористички напад у Москви: Има мртвих, гори дворана (ВИДЕО)
Руски аеродроми и жељезнице подигли ниво безбједности након терористичког напада
У терористичком нападу у Москви најмање 50 мртвих, више од 100 рањених? (УЗНЕМИРУЈУЋИ СНИМЦИ)
Лов на терористе: Руски специјалци ушли у дворану (ВИДЕО)
Отказани масовни скупови у Москви, огласио се и патријарх Кирил

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана