Појачане мјере безбједности до 1. јануара, међу рањенима три странца

СРНА
Појачане мјере безбједности до 1. јануара, међу рањенима три странца

ПРАГ- Мјере безбједности појачане су широм Чешке око школа и других јавних институција након што је нападач убио 14 људи у згради Прашког универзитета, а посебне мјере полиције остаће на снази до 1. јануара.

У сједишту Карловог УНиверзитета премијер Петр Фијала и амерички амбасадор Биџан Сабет одали су пошту жртвама.

Карлов Универзитет отказао је за данас наставу на свим факултетима након напада у коме је повријеђено, порема посљедњим подацима, 27 људи.

Министарство здравља саопштило је да је у шест болница у Прагу примљено 27 рањених, махом са прострјелним ранама. Од тог броја 12 је у тешком стању, а најмање једна особа је у критичном стању, наводи чешка новинска агенција ЧТК.

Међу повријеђенима је и троје странаца - двоје из Уједињених Арапских Емирата и једна особа из Холандије.

Полиција је данас саопштила да је балистичким вјештачењем потврђено да је исто оружје кориштено и у убиству оца /32/ и његове двомјесечне кћерке у шуми недалеко од Прага 15. децембра, што је био насумичан напад.

Неколико сати прије напада Козак је убио свог оца у мјесту Хоустоун прије него се упутио према Прагу гдје је насумично убијао људе са балкона факултета.

Полиција је јуче саопштила да је нападач 24-годишњи Давид Козак имао дозволу за оружје и није имао досије у полицији.

Алеш Страх, шеф одјељења за убиства прашке полиције, рекао је новинарима да убица није имао конкретан повод или разлог за своје поступке. "Вјероватно са ради о комбинацији више мотива", рекао је он новинарима.

"Дејли мејл" је објавио да је убица био "штребер" који је мрзио свијет, повучени љубитељ историје опсједнут оружјем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана