Погубљен убица, адвокати и затворско особље тражили помиловање

Танјуг
Погубљен убица, адвокати и затворско особље тражили помиловање

ЏЕФЕРСОН СИТИ - Брајан Дорси, осуђен на смрт због двоструког убиства, погубљен је у Мисурију након што је Врховни суд САД одбио да интервенише, потврдили су званичници.

Држава је извршила Дорсијеву смртну казну смртоносном инјекцијом у затвору у Бон Тереу у уторак касно послије подне, наводи се у саопштењу Одјељења за поправне казне Мисурија.

Дорси је проглашен мртвим у 18.11 часова по локалном времену, јавља ЦБС.

-Ако је неко заслужио помиловање, онда је то свакако Брајан, који је у потпуности рехабилитован и чија је смртна пресуда била толико проблематична да петорица његових поротника вјерује да не треба да буде погубљен. Погубљење Брајана Дорсија је бесмислена окрутност, примјена државне моћи која не служи легитимној казненој сврси - саопштио је адвокат осуђеника Кирк Хендерсон.

Дорси је проглашен кривим за убиство рођаке и њеног супруга 2006. и осуђен на смрт.

Гувернер америчке савезне државе Мајк Парсон у уторак је одбио посљедњу жалбу адвоката Брајан Дорсија.

-Бол који је Дорси нанио другима никада не може бити надокнађен, али спровођење Дорсијеве казне према закону Мисурија и наређењу суда, донијеће правду и затворити случај - рекао је Парсон.

Дорсијеви адвокати су затражили помиловање тврдећи да је он рехабилитован и да је више од 70 бивших и садашњих службеника затвора подржало преиначење Дорсијеве смртне казне. Они су наводили и да је Дорси био психотичан због коришћења наркотика када је починио убиства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана