Погођена америчка база у Ираку, САД узвратиле ваздушним нападима на исток Сирије

Танјуг
Погођена америчка база у Ираку, САД узвратиле ваздушним нападима на исток Сирије

Наоружани дрон је гађао синоћ базу Ал Харир у сјеверном Ираку у којој се налазе америчке снаге, објавио је Ројтерс, позивајући се на неименоване изворе.

Британска агенција јавља и да су се огласила сирене за ваздушну опасност у амбасади Сједињених Америчких Држава у Багдаду, али засад нема информацијама о жртвама.

Америчке и међународне снаге са сједиштем у Ираку и у Сирији су посљедњих недјеља у стању приправности усљед десетина напада на њихове базе откако је избио рат између Израела и палестинске милитантне групе Хамас.

Одговорност за највећи број напада преузела је милитантна група "Исламски отпор у Ираку", рекавши да су они одговор на америчку подршку Израелу у рату против Хамаса, преноси Тањуг.

Огласио се и Пентагон.

Саопштио је да је Америчка војска извела ваздушне нападе на складиште оружја на истоку Сирије коју користе иранска Револуционарна гарда (ИРГЦ) и њене савезнице, саопштио је Пентагон.

"Овај прецизан самоодбрамбени удар је одговор на серију напада на америчко особље у Ираку и Сирији од стране припадника снага ИРГЦ-а", навео је амерички министар одбране Лојд Остин, преноси ЦНН.

Додао је да су удар извела два борбена авиона Ф-15.

Остин је истакао да за администрацију у Вашингтону не постоји већи приоритет од безбједности америчког особља.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана