Погинуо син израелског министра, огласио се и Нетањаху

GS
Foto: timesofisrael

Гал Меир Ајзенкот, син министра израелске владе погинуо је у Гази.

Гал Меир Ајзенкот, син министра израелске владе Гадија Ајзенкота, убијен је у сјеверној Гази, саопштиле су у четвртак Израелске одбрамбене снаге (ИДФ). 

"Гал Меир Ајзенкот, 25, борбени војник у 699. батаљону 551. резервне бригаде командоса, погинуо је у борби", наводи се у саопштењу ИДФ-а, јавља CNN. Његов отац је био начелник Генералштаба ИД од фебруара 2015. до јануара 2018. и служио је војску више од четири деценије. Гади Ајзенкот се придружио ратном кабинету израелског премијера Бењамина Нетањахуа као министар без портфеља након Хамасовог напада 7. октобра.

Изабран је у Кнесет 2022. године и члан је Партије националног јединства Бенија Ганца. Ганц је одао почаст Галу Меиру Ајзенкоту, рекавши у саопштењу: "Нека је благословено сјећање на Гала и сјећање на све оне који су пали у борби за дом свих нас. И у његово име, и у њихово име, настављамо мисију“.

Нетањаху је такође изразио саучешће Гади Ајзенкоту.

"Влада Израела и грађани Израела тугују заједно са вама. Наши хероји нису пали узалуд. Наставићемо да се боримо до побједе“, написао је Нетањаху на X.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана