Погинуо лидер Хамаса у Либану

Танјуг
Погинуо лидер Хамаса у Либану

КАИРО - Палестинска милитантна група Хамас саопштила је данас да је лидер те групе у Либану Фатех Шериф Абу ел-Амин погинуо у израелском нападу на југу Либана.

У саопштењу Хамаса се додаје да је у том нападу погинуло и неколико чланова ел-Аминове породице, преноси Тајмс оф Израел.

-Фатех Шериф Абу ел-Амин, вођа Хамаса у Либану и члан руководства покрета у иностранству погинуо је у израелском нападу на његову кућу у кампу Ал-Бас у јужном Либану - наведено је у саопштењу Хамаса.

Званична либанска национална новинска агенција јавила је да је дошло до ваздушног напада близу јужног града Тира.

Народни фронт за ослобођење Палестине (ПФЛП) саопштио је данас да су три лидера те палестинске групе протекле ноћи убијена у израелском ваздушном нападу на четврт Кола у Бејруту. На мети удара био је горњи спрат једне стамбене зграде, преноси Ројтерс позивајући се на неименованог свједока.

У међувремену је и палестинска група Хамас саопштила да је у израелском ваздушном нападу на Либан данас убијен њен лидер у Либану Фатех Шериф Абу ел-Амин заједно са супругом, сином и ћерком.

Како је наведено у саопштењу Хамаса, та породица је убијена рано јутрос у нападу на њихову кућу у палестинском избегличком кампу у јужном граду Тире.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана