Погинуо израелски кандидат за пјесму Евровизије

ГС
Погинуо израелски кандидат за пјесму Евровизије

Израелски војни резервиста Шаул Гринглик погинуо је у Појасу Газе само неколико седмица након што је успјешно прошао аудицију у телевизијској емисији за одабир кандидата ове земље за Пјесму Евровизије.

Гринлик (26) је наступио 3. децембра у емисији "Израелска звијезда у успону" док је био на одмору након мобилизације у рату против Хамаса.

Обучен у војничку униформу и поручничке пруге, отпјевао је популарну баладу и добио зелено свјетло за сљедећи круг селекције.

Један од судија, који је писао након Грингликове јучерашње погибије у сукобима на сјеверу Газе, рекао је да је он одустао од емисије због својих дужности у пјешадијској резерви.

"Ову годину сам замишљао другачије, као годину тежњи и живота својих снова. Сада живим стари сан, да се борим за државу. Нови, другачији сан ће морати мало да сачека", написао је Гринглик у објави 14. децембра на "Фејсбуку".

Најмање 166 војника убијено је у израелској офанзиви на Газу, покренутој након што су Хамасови наоружани нападачи убили више од 1.200 људи и киднаповали око особа 240 на југу Израела 7. октобра. Више од 21.000 Палестинаца убијено је у Гази током рата, преноси Ројтерс.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана