Погинуло 97 људи, 400 рањено

Агенције
Погинуло 97 људи, 400 рањено

Анкара - Прокурдска опозициона "Народна демократска партија" /ХДП/ саопштила је да је број погинулих у бомбашком нападу у Анкари повећан на 97, док је око 400 рањено.

Министар здравља Мехмет Мујезиноглу рекао је данас раније да је погинуло 86 људи, док је 186 рањено, од тога 28 је на интензивној болничкој њези.

У међувремену, турски предсједник Тајип Ердоган отказао је планирану посјету Туркменистану након напада у Анкари, рекли су извори у његовом кабинету.

Он је требало да учествује на самиту у тој земљи са шефовима држава Азербејџана и Туркменистана.

Одговорни или "Исламска држава" или курдски побуњеници

Турски премијер Ахмет Давутоглу рекао је да постоје назнаке да су за данашњи самоубилачки напад у Анкари одговорни или "Исламска држава" или курдски побуњеници.
Давутоглу је на конференцији за новинаре прогласио тродневну жалост због напада у коме је погинуло 97 људи, а 400 је рањено, али и због жртава свих терористичких напада од јула ове године.

"Ми већ неко вријеме добијамо обавјештајне информације да ће неки бомбаши самоубице бити упућени у Турску и да ће преко њих у нашој земљи доћи до хаоса", рекао је Давутоглу новинарима.

Он је додао да би се могло десити да су за данашњи напад криви или курдски побуњеници или припадници "Исламске државе". "Одговорни за ове нападе биће ухваћени и кажњени", рекао је Давутоглу, пренио је АП.

Турска Влада је увела привремену медијску блокаду укључујући забрану емитовања снимака или фотографија са мјеста напада, а портпарол Владе је упозорио медијске куће да могу бити потпуно искључене ако се не буду повиновале овој наредби.

Многи људи у Анкари жалили су се да не могу да приступе "твитеру" и другим друштвеним мрежама након напада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана